لیست اختراعات حميد شير خانلو


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1394/05/15
خلاصه اختراع:

هدف از اين اختراع، ارائه نانو جاذب هيبريد مواد كربني-كلينوپتيلوليت به عنوان جاذب كار آمد و كم هزينه جهت اندازه¬گيري و پيش¬تغليظ مقادير بسيار ناچيز فلزات سنگين و به طور ارجح تر كادميوم و سرب است. اين جاذب با ويژگي آمفيفيليك قادر به استخراج سرب و كادميوم از نمونه¬هاي پيچيده و به طور ارجح تر از سرم انسان مي¬باشد. براي سنتز اين جاذب از كلينوپتيلوليت به عنوان پايه و كاتاليست براي رشد نانو مواد كربني استفاده شده¬است. ساختار كلينوپتيلوليت باقي مانده پس از رشد نانو مواد كربني ساختاري متخلخل است كه به راحتي كاتيون¬ها به داخل آن نفوذ مي¬كنند. هيبريد سنتز شده داراي مواد كربني است كه روي سطح متخلخل كلينوپتيلوليت را پوشانده و مانند سدي در برابر ماكرومولكول¬هاي درون ماتريس¬هاي پيچيده، مانع از ورود اين مولكول‏هاي بزرگ به سطح متخلخل كلينوپتيلوليت مي¬شود و تنها كاتيون¬ها اجازه نفوذ پيدا مي¬كنند، از طرفي بخشي از كاتيون¬ها كه به پروتئين¬ها پيوند شده¬اند با سطح هيدروفوب مواد كربني برهم كنش مي¬دهند و جذب اين قسمت از جاذب مي¬شوند بنابراين تمام كاتيون¬هاي موجود در ماتريس پيچيده، آزاد و پيوند شده با پروتئين¬ها، استخراج مي¬شوند. فرايند توليد جاذب پيشنهادي ساده و كم هزينه است و كاتاليست مورد استفاده فراوان و در دسترس است. بازيابي استخراج با نانو جاذب سنتز شده به ترتيب براي سرب و كادميوم 97 % و 5/98 % حاصل شده است. نانو جاذب سنتز شده قادر به اندازه¬گيري µg L-170 سرب و µg L-1 4 كادميوم مي¬باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/12/15
تاریخ ثبت: 1390/01/21
مخترع/مخترعان: حميد شيرخانلو
خلاصه اختراع:

در اين طرح از ماسك هاي جديد جيوه بر پايه نانو ذرات نقره (نانو ماسك جيوه) براي توليد ماسكهاي ارزان براي حذف بخارات جيوه و قابليت استفاده مكرر با كارايي بالا در صنايع مختلف شيميايي نظير صنايع نفتي، پتروشيمي و كلينيك هاي دندان پزشكي استفاده شده است. در اين طرح قسمت هاي مختلف مانند: آماده سازي جاذب مناسب، بررسي ايمني ماسك، كنترل كيفيت و ارزاني آن مورد بررسي قرار گرفته و نتايج جذب جيوه روي نانوماسك جيوه با دستگاه روي نانو ماسك جيوه با دستگاه جذب اتمي با تكنيك بخار سرد مورد ارزيابي قرار گرفته است. اين ماسك ديافراگم خروج هواي تنفسي دارد و در سه مدل با سه پوشش خارجي، مياني(جاذب) و داخلي بنا گرديده و عامل مهم جذب بخارات جيوه در قسمت مياني آن قراردارد. بنابراين تفاوت سه مدل آن مربوط به قسمت مياني بوده و كارايي ماسك را در مدل هاي مختلف تغيير مي دهد. هر سه تكنيك به كار رفته در ساخت سه مدل ماسك اصول يكسان داشته ولي تهيه آن متفاوت است.1- نانو ذره نقره مديفاي شده (Nano Ag Pasted On Copper) روي پوشال هاي نازك مس يا توري مس(مس بندي نازك) با روش الكتروشيميايي 2- نانو ذره نقره( Nano Ag Pasted On Graphite) مديفاي شده روي لايه نازك گرافيت پوشش داده شده لايه مياني ماسك با روش الكترو شيميايي 3- مخلوط كردن نقره متاليك وپودر گرافيت در حلال مناسب و اسپري كردن آن روي لايه مياني با توري مس(Ag and Graphite Spray) و سرانجام مخلوط اين سه مدل لايه مياني با فيلترهاي سلولز استر، پنبه يا گاهي استفاده از كربن اكتيو در لايه هاي خارجي و داخلي جهت حذف بخارات جيوه در صنعت كاربرد دارد. كيفيت جذب جيوه توسط نانو ماسك از طريق مخزن شبيه ساز شيشه اي مورد ارزيابي قرار گرفته است . اين ماسك سبك، قدرت جذب بالا ، ارزان ، داراي تكرار پذيري جذب و بعضي از مدل هاي اين ماسك در جيب پيراهن كاركنان صنعتي تا شده و جا به جا مي شود. ريكاوري ماسك در سه حالت لايه مياني بين60%-90% است، پوشش خارجي و داخلي از كتان و پنبه و پوشش مياني به سه فرم شرح داده شده مي باشد. با اتو كلاو كردن نانو ماسك جيوه مي توان بخارات جيوه را باز يافت نمود و از ماسك تا مدت هاي زياد استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/04/12
تاریخ ثبت: 1387/04/12
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1393/01/24
تاریخ ثبت: 1393/07/21
خلاصه اختراع:

استفاده از جاذب نانو نقره در تهويه هاي صنعتي براي حذف بخارات جيوه جيوه يكي از مهمترين منابع آلاينده محيط زيست محيط و هوا مي باشد. مواجهه غير اصولي با بخارات جيوه در صنايع مختلف باعث بروز بيماريهاي متعدد در انسان مي شود، لذا حذف و جذب بخارات جيوه توسط جاذب ها از مسايل مهم زيست محيطي و سلامت انسان مي باشد. در اين تحقيق از ستون كوارتزي با سطح پوشيده از نانوذرات نقره براي حذف بخارات جيوه هوا استفاده شد، جاذب ساخته شده قابليت انرا دارد تا در دستگاه هاي تهويه صنعتي قرار داده شود و بدين ترتيب بخارات جيوه مكيده شده را جذب نمايد. عوامل تاثير گذار در حذف و جذب بخارات جيوه توسط جاذب از قبيل، ظرفيت و راندمان جذب، دبي گاز عبوري، دماي واجذب، مدت زمان نگهداري جيوه توسط جاذب و تعداد تكرار پذيري جذب بهينه سازي و ارزيابي شد. در اين تحقيق از يك پايلوت شبيه ساز براي توليد و عبور بخارات جيوه در سه سطح، حد مجاز، بالاتر و پايين تر از حد مجاز مطابق با استانداردهاي جهاني (OSHA,NIOSH,ACGIH) از فاز ساكن استفاده گرديد، اعتبار سنجي روش با كمك دستگاه تغليظ بخارات جيوه (MC3000) با دقت پيكو گرم انجام شد.

تاریخ اظهارنامه: 1384/01/29
تاریخ ثبت: 1384/07/26
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع در پرونده مربوطه يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.

موارد یافت شده: 6